Ny banbrytande molntjänst skapar stora möjligheter för lärande

Visualiseringscenter C i Norrköping är först i Sverige med att använda Interspectrals nya molntjänst Inside Explorer Cloud™.

Tillsammans med Science Center Singapore leder Visualiseringscenter C vägen för att kunna använda och visa vetenskaplig data för en bredare publik. Centret har använt sig av Interspectrals visualiseringslösningar under lång tid och är alltid ute efter den senaste tekniken. Inside Explorer Cloud™ är en interaktiv 3D-streamingwebbtjänst som gör det möjligt att utforska pedagogiska visualiseringsupplevelser på vilken enhet som helst, var som helst.

Molntjänsten blir ett stort tillskott för Visualiseringscenter C:s pedagogiska arbete, både på plats i centret och för deras utåtriktade arbete. Genom att designa och utveckla ett hybridformat för besökarupplevelsen, befäster Visualiseringscenter C en världsunik position med teknisk och didaktisk forskning inom visuellt lärande. 

Fr.v. Lisa Lindgren, VD, Norrköping Visualisering AB
Lisa Johansson, pedagog Visualiseringscenter C

“Att ta med data in i klassrummen eller att dela utvald visualiseringsdata med besökare, lärare och elever för eget utforskande är något vi önskat göra länge, och som är i direkt samklang med vårt koncept Exploranation – där vi kombinerar exploration och explanation. Att kunna utforska visualiseringsdata och hitta både frågor och svar på egen hand.”

Lisa Lindgren, VD Norrköping Visualisering AB

Demokratisering av visualiseringsdata

Att använda vetenskaplig 3D-visualisering har visats sig vara mycket framgångsrikt inom utbildnings- och besöksupplevelsemiljöer. Dock har användningen av detta tidigare varit begränsat eftersom 3D-skanningar kräver kraftfulla datorer och komplex programvara. Med Inside Explorer Cloud™ tas de tekniska hindren för utbredd användning bort, samtidigt som kostnaderna hålls nere.

“Kunskap är inte längre centrerat till högre utbildningsnivåer, museer eller forskare. Vem som helst ska kunna ta del av verklig data och information på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Denna typ av streamingtjänst är ett verktyg som möjliggör detta och blir allt mer relevant i takt med digitaliseringen och inte minst barn och ungas möjligheter att inhämta relevant kunskap från forskningsförankrade källor.

Lisa Johansson, pedagog Visualiseringscenter C
Lisa Johansson, pedagog Visualiseringscenter C

Vad betyder det för Norrköpings skolor?

“Norrköpings skolor kommer kunna besöka Visualiseringscenter C för att få utbildning eller presentation av både teknik och data och sedan kunna ta med informationen hem och enkelt fortsätta arbetet i klassrummet. Vi kommer kunna möjliggöra digitala skolprogram både regionalt och nationellt. Genom molnlösningen kommer vi befästa vår ställning som Sveriges ledande digitala science center.”  

Lisa Lindgren, VD Norrköping Visualisering AB
Stream Inside Explorer

För mer information om eller en demo av Inside Explorer Cloud™, kontakta: Isabelle Hachette, sales@insideexplorer.com

Share this article

Don't miss anything

Sign up to receive news and updates from Interspectral

Recent News