Isabelle Hachette – ny VD på Interspectral

Interspectral fortsätter sin tillväxtresa. Den 1 april tillträder Isabelle Hachette som ny VD för Interspectral. Isabelle tar med sig över 20 års erfarenhet inom global försäljning och applikationsutveckling för medicinsk bildbehandling och visualisering. Interspectral befinner sig nu i en stark tillväxt inom två huvudsakliga områden; interaktiv visualisering för lärande och upplevelser samt industriella applikationer 

Vi välkomnar Isabelle Hachette och är mycket glada att hon har accepterat rollen som VD hos oss på Interspectral. Isabelles förmåga att skapa engagemang och drivkraft i globala företag med hög förändringstakt känns helt rätt i detta läge. Hennes erfarenhet och tidigare resultat inom affärsutveckling och försäljning är en styrka som kommer hjälpa Interspectral i denna expansiva fas.

Staffan Truvé, styrelseordförande i Interspectral

”Interspectral är ett innovativt företag med stor kompetens och unika produkter inom 3D visualisering och ett mycket kompetent team. Bolaget befinner sig i en spännande fas med expandering inom flera affärsområden. Det känns otroligt spännande att ta sig an detta uppdrag. ” säger Isabelle Hachette. Jag ser fram emot att axla rollen som VD och att driva Interspectral framåt tillsammans med våra kunder och partners mot fortsatt tillväxt och utveckling.” 

Isabelle Hachette

Isabelle har en civilingenjörsexamen inom teknisk fysik och elektroteknik med specialisering inom signal-och bildbehandling samt en MBA inom industriellt ledarskap och ekonomi. Hon kommer närmast från börsnoterade medicinteknikbolaget SyntheticMR där hon de senaste åren framgångsrikt har jobbat med försäljning och varit globalt kontoansvarig för Siemens Healthineers och Philips Healthcare vilket bla. har resulterat i två unika återförsäljaravtal med dessa ledande systemtillverkare. Isabelle har tidigare lång erfarenhet från ContextVision där hon bl.a. initierade och drev fram ett nytt produktområde inom 3D-visualisering, samt varit tekniskt kundansvarig. Isabelle tar med sig ett stort kunnande och nätverk inom medicinsk bild och visualisering. 

Interspectral är ett globalt 3D-visualiseringsbolag med en programvara som transformerar komplexa digitala tvillingar till engagerande interaktiva virtuella upplevelser. Interspectrals kunder använder företagets tjänster och produkter inom allt från vetenskaplig kommunikation och utbildning till professionell användning inom industrin. Bolaget är under tillväxt och har flera nya produkter under utveckling. 

”Jag ser stor potential i nyförsäljning inom industriella tillämpningar med Interspectrals AM Explorer. Jag ser också en stor möjlighet att tillsammans med detta unika och kreativa team ytterligare expandera med Inside Explorer både på installerad bas och för nya science centers världen över. Den nyligen releasade streamingprodukten Inside Explorer CloudTM möjliggör även visualisering i helt nya miljöer. Jag ser många synergier med mina tidigare erfarenheter och hoppas kunna tillföra mycket energi och nya idéer tillsammans med mina nya kollegor.” menar Isabelle Hachette

Vi ser ett fantastiskt tillskott av Isabelles tidigare erfarenheter inom affärsutveckling, försäljning och teamledarskap. Isabelle har även en mycket relevant bakgrund inom medicinsk bild och visualiseringsbranchen. Det blir ett utmärkt tillskott till vårt team”.

Thomas Rydell, medgrundare till Interspectral 

Thomas Rydell, medgrundare och tidigare VD, har gjort ett fantastiskt jobb och kommer nu kunna fokusera renodlat på produkt- och affärsutveckling, speciellt inom det expansiva området AM Explorer”, säger Staffan Truvé, styrelseordförande i bolaget.

Isabelle Hachette efterträder Thomas Rydell som var bolagets första VD och även har varit tillförordnad VD sedan Louise Lennersten lämnade som VD under 2021.  

För mer information kontakta: 

Staffan Truvé, 0705-933885, staffan.truve@insideexplorer.com 

Isabelle Hachette, 0708-735369, isabelle.hachette@insideexplorer.com

Interspectrals nya VD – Isabelle Hachette

Share this article

Don't miss anything

Sign up to receive news and updates from Interspectral

Recent News